Testenine iz pšeničnih kalčkov 500g

TESTENINE IZ PŠENIČNIH KALČKOV 500g:
ajdove, durum, jajčne

Testenine iz pšeničnih kalčkov so visoko beljakovinsko živilo s 25 % beljakovin. Beljakovine v testeninah iz pšeničnih kalčkov prispevajo 30 % energije živila, istočasno pa imajo testenine iz pšeničnih kalčkov 30 % manj ogljikovih hidratov v primerjavi z običajnimi testeninami.
Glavna sestavina testenin Moleum so pšenični kalčki, ki so mu glede na okus dodane ajdova moka, pšenični zdrob durum in jajca.

Testenine iz pšeničnih kalčkov so visoko beljakovinsko živilo s 25 % beljakovin. Beljakovine v testeninah iz pšeničnih kalčkov prispevajo 30 % energije živila, istočasno pa imajo testenine iz pšeničnih kalčkov 30 % manj ogljikovih hidratov v primerjavi z običajnimi testeninami. 100 g testenin iz pšeničnih kalčkov pokrije več kot 40 % dnevnih potreb odrasle osebe po esencialnih aminokislinah z razvejano stransko verigo, ki jih poznamo pod skupnim imenom BCAA. Aminokisline BCAA ( levcin, izolevcin in valin) spodbujajo izločanje anabolnih hormonov, istočasno zmanjšujejo katabolne procese mišic in s tem pripomorejo k hitrejši regeneraciji.

Beljakovine pšeničnega kalčka so pomembne tudi zaradi visoke vsebnosti ostalih aminokislin, med katerimi bi še posebej poudarila prekurzorski aminokislini– triptofan in tirozin, ki imata ob sočasni visoki vsebnosti cinka in vitaminov skupine B pozitiven vpliv na človekovo psihično stanje ( vir: Patrik Zlatič: Pomen prehranskih prekurzorskih aminokislin – triptofana in tirozina – ter aplikacija na nekatera psihološka stanja, Univerza na primorskem, 2013 )
Testenine iz pšeničnih kalčkov kuhamo 8 – 10 minut. Testenine se ne razkuhajo, se ne lepijo in so zelo dobrega okusa. Testenine so primerne za vse ljudi, še posebno pa jih priporočam: - športno aktivnim ljudem
- vegetarijancem in veganom ( ajdove in durum)
- starostnikom
- vsem ljudem za ohranjanje mišične mase in istočasno oskrbo organizma z vitamini skupine B in minerali: fosforjem, cinkom, kalijem, magnezijem in železom
Vsebuje pšenični gluten.
pšenični_kalčki

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih.