Razmaščeni pšenični kalčki, 300g

imageedit_10_2089610371

RAZMAŠČENI PŠENIČNI KALČKI, 300g

Pšenični kalčki v obliki grobo mlete moke, rumeno rjave barve, prijetnega okusa po orehih. Visoka vsebnost beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: magnezija, železa, cinka, kalija in fosforja.
Moleum_letak A6_2017_01
Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač slovenski proizvod.

Pšenični kalčki imajo visoka biološka vrednost, izraženo v visoki vsebnosti beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: magnezija, železa, cinka, kalija in fosforja. Pšenični kalčki imajo nizko vsebnost nasičenih maščob, so prijetnega okusa, ki jizvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so vir niacina in selena.

S 30 g razmaščenih pšeničnih kalčkov zaužijemo 20 % dnevnih potreb po beljakovinah, 50 % dnevnih potreb po vitaminu B1, 25 % potreb po vitaminu B6, 20% potreb po folni kislini, 20 % potreb po magneziju, 36% potreb po cinku, 50 % potreb po fosforju, 20 - 50 % potreb po esencialnih aminokislinah.

Aminokislinska sestava beljakovin pšeničnih kalčkov je podobna aminokislinski sestavi mesnih beljakovin, tako z uživanjem pšeničnih kalčkov dobimo vse esencialne aminokisline.

Razmaščeni pšenični kalčki so suh mlevski izdelek pridobljen po hladnem stiskanju olja. Pšenični kalčki so edinstven, domač, slovenski proizvod.

Pšenični kalčki imajo visoko biološka vrednost, izraženo v visoki vsebnosti beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: magnezija, železa, cinka, kalija in fosforja. Pšenični kalčki imajo nizko vsebnost nasičenih maščob in so prijetnega okusa, ki izvira iz naravno prisotnih sladkorjev. Pšenični kalčki so tudi vir niacina in selena. Z zaužitjem 30 g razmaščenih pšeničnih kalčkov pokrijemo 20 % dnevnih potreb po beljakovinah, 50 % dnevnih potreb po vitaminu B1, 25 % potreb po vitaminu B6, 20% potreb po folni kislini, 20 % potreb po magneziju, 36% potreb po cinku, 50 % potreb po fosforju, 20 - 30 % potreb po esencialnih aminokislinah.

Aminokislina

mg/100 g

% PDV

za 70 kg

mg/porcijo

30 g

%PDV/

porcijo

Izolevcin

889 mg

63,5 %

266 mg

19,0 %

Levcin

1710 mg

62,6 %

513 mg

18,8 %

Lizin

1608 mg

76,6 %

482 mg

23,0 %

Metionin

482 mg

69,0 %

144 mg

20,0 %

Cistein

514 mg

146,0 %

154 mg

22,0 %

Fenilalanin

1015 mg

101,8 %

304 mg

30,5 %

Tirozin

766 mg

101,8 %

230 mg

30,5 %

Treonin

1047 mg

99,7 %

314 mg

29,9 %

Triptofan

261 mg

93,2 %

78,3 mg

27,9 %

Valin

1240 mg

68,1 %

372 mg

20,4 %

VIR: N.Valerio, L'Alimentazione naturale ed. 1992, rist.corretta ed. 1997 (FAO)
Razmaščene pšenične kalčke uporabljamo surove kot samostojna jed ali kot dodatek k jogurtu, skuti, sadju in solatam z namenom uživanja hrane bogate z beljakovinami, vlakninami, vitamini skupine B in minerali. Kalčke lahko uporabimo tudi kot dodatek pri peki kruha, kot nadomestek dela orehov pri peki orehove potice, za pripravo vegetarijanskih zrezkov. Če grobo mlete kalčke zmeljemo v fino moko, jih lahko uporabimo kot nadomestek jajc pri izdelavi palačink in domačih rezancev.
Vsebuje pšenični gluten.
Sestavine: pšenični kalčki Visoka vsebnost beljakovin, vlaknin, vitaminov: B1, B2, B6 ter folne kisline in mineralov: Mg, Fe, Zn, K, P. Nizka vsebnost nasičenih maščob. Brez dodanih sladkorjev. "Vsebuje naravno prisotne sladkorje". Vir niacina in selena.
pšenični_kalčki

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih.