mnenje olje moleum

Visoka vrednost vitamina E in nenasičenih maščob

Olje pšeničnih kalčkov

250ml / 500 ml

Olje z najvišjo vsebnostjo vitamina E (227 mg/100 ml) in rastlinskih sterolov (2,7 g/100ml), ter ugodnim razmerjem med esencialnima maščobnima kislinama. Vitamin E ima vlogo zaščite celic pred oksidativnim stresom. Nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani, kot tudi alfa-linolenska in linolna maščobna kislina ter rastlinski steroli pa prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.
Vlogo vitamina E imata le alfa in beta tokoferola, gama in delta pa sta močnejša antioksidanta.


Zanima me

Skrivnost testenin in olja MoleumSurovina

Surovina za olje iz pšeničnih kalčkov nastaja v pšeničnih mlinih. V Sloveniji dnevno nalovijo 80 do 250 kg pšeničnih kalčkov. Za liter olja je potrebnih kar 20 kg surovine- suhih pšeničnih kalčkov.

Esencialne kisline

Oljse se posebno odlikuje po vsebnosti vitamina E in Beta-sitosterola, ima visoko vsebnost nensičenih maščobnih kislin, ki se od ostalih rastlinskih olj ločijo po idelanem razmerju med Omega 6 in Omega 3 maščobno kislino.

Beljakovine

Zarado bogate hranilne sestave - visoka vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov skupine B in mineralov cinka, fosforja, magnezija, kalija, železa in selena, so pšenični kalčki pomebna sestavina zdrave prehrane

Testenine

Testenine iz pšeničnih kalčkov odlikuje visoka vsebnost beljakovin, dodana ajdova moka, durum zdrob ali jajca pa jim dajejo poseben, poln in prijeten okus. Več kot 40 % dnevnih potreb po aminokislinah na 100 g testenin.


Živilska tehnologinja Nataša Marc


Za omenjenimi izdelki, ki jih poznamo pod blagovno znamko Moleum, stoji živilska tehnologinja Nataša Marc, ki si je za svoj dolgoročni cilj postavila povečati prepoznavnost olja pšeničnih kalčkov in uporabnost moke razmaščenih pšeničnih kalčkov. Nataša Marc se je na samostojno podjetniško pot podala v letu 2016. Ideja za proizvodnjo olja pšeničnih kalčkov se je po njenih besedah sicer rodila že v času, ko je bila še tehnologinja v Mlinotestovem mlinu. »Med leti 2014 in 2016 sem proučevala tehnologijo stiskanja olja iz pšeničnih kalčkov. Moja podjetniška ideja je navdušila tudi moža in tako sva nekaj prihrankov za nakup opreme, ki je bila potrebna za stiskanje olja, namenila že leta 2014. Ideja za proizvodnjo olja pšeničnih kalčkov se je po njenih besedah sicer rodila že v času, ko je bila še tehnologinja v Mlinotestovem mlinu. »Med leti 2014 in 2016 sem proučevala tehnologijo stiskanja olja iz pšeničnih kalčkov. Moja podjetniška ideja je navdušila tudi moža in tako sva nekaj prihrankov za nakup opreme, ki je bila potrebna za stiskanje olja, namenila že leta 2014. Poleg vsega znanja moraš imeti voljo in vztrajnost, ne smeš se bati neuspeha. Na začetku moje karierne poti je bilo več neuspehov, leta prinesejo izkušnje, kar zmanjša število neuspehov. Brez sreče pa ne gre nikjer; verjeti in zaupati moraš vase,«


Mnenja naših strank

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Prijava

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih.